2014. jún. 25.

Fűszálringató verseny

(majdnem félperces...ráadásul meghúzva)

A téma, ami a parkokban, mezőkön és máshol a természet lágy ölén hever - vagy éppen álldigál - a fű és annak babusgatása.

*

Meg nem erősített hírek szerint eredménnyel zárult egy évtizedek óta titokban folytatott kutatás, amiben több ország neves tudósa, nem csekély anyagi forrás kimerítésével vett részt.

Évek óta törte a fejét a tudóstársadalom azon, hogyan lehetne boldogabbá tenni a füvet. Mert milyen élete van egy fűszálnak? Sanyarú. Onnan kezdve, hogy kihajt a földből és nőni, növögetni kezd, semmilyen kényeztetésben nincs része. Pedig köztudott, hogy az mennyire fontos az egészséges testi-lelki fejlődéshez.

Csokoládéval nem kedveskedhetünk nekik, új ruhát sem kaphatnak. Egy nyavalyás Karib-szigeteki kiruccanással sem tudjuk vigasztalni őket. Még arra sem vagyunk képesek, hogy elintézzük, ne azután süssön rájuk a Nap hétágról, miután tövig lekaszálták őket. Az meg egyenesen bűn lenne, hogy füvezésre biztassuk bármelyiküket.

Ám ez megváltozik ezután!

A tudósok rájöttek, hogy azért olyan szép a fű, amikor fújja a szél, mert ringatja, s van-e olyan gyerek, akit ne töltött volna el a boldogság meleg érzése, amikor anyja ölében részesülhetett benne?!
Ez a korszakalkotó felfedezés ösztönözte a kutatókat arra, hogy meghirdessék az első fűszálringató versenyt.
Az a résztvevő, aki a legtovább tudja ringatni kifejezetten szélcsendben, a földtől számítva 5 cm-nél nem magasabb füvet – a magasabbakat nem kunszt -, a természetvédők felajánlásának köszönhetően kap – ha kell, ha nem – 20 négyzetméter műfüvet, ami egy normál méretű szoba füvesítésére elegendő. A verseny feltétele, hogy, minden technikai eszköz mellőzendő – még fű alatt sem használhatnak ventilátort, hajszárítót, stb -!  Akinek a füve elfekszik, az kiesik a versenyből.

Az újságíró kérdésére, hogy milyen módszerrel történik/történhet a ringatás, ha nem használhatnak a versenyzők eszközöket, és nem szakíthatnak ki a földből egyetlen fűszálat sem, az volt a válasz:

“Ez a következő tudományos kutatásunk során elválik.
Addig engedélyezett a fűszálak fújása jobbról balra, és vissza,  altató dúdolása, párbeszéd kezdeményezése. De ne keseredjenek el a kiesők, mert vigaszdíjként kapnak egy pólót, “Ezt már fújhatjuk” felirattal.”

- Ez igazán nemes gesztus, de milyen párbeszédre gondol?

“Megkérdezhetik a résztvevők a fűszálaktól, akarnak-e ezután tehénbendőben pihenni? Az a véleményünk, hogy erre csak nemleges választ adhatnak. Azaz jobbról balra, majd balról jobbra ingatják, ringatják magukat.”

- S, ha nem értik az emberi szót?

“Hja, kérem, az emberek sem értik meg mindig egymást.”



2014.06.25.
Zsefy Zsanett
*
Fotó származási helye:  http://www.tvmusor.hu/musorProfil/840 

Nincsenek megjegyzések: